EIGENZINNIG WOONHUIS GORINCHEM

 

RESIDENTIEEL

Eigenzinnig woonhuis Gorinchem

De vraag die voorlag, was om de keuken en eetkamer met elkaar te verbinden op een functionele  en esthetische manier en daarbij optimaal gebruik te maken van de prachtige, lichte vide in het centrum van de begane grond.

Voor de keuken werd gekozen voor een lange keukenwand zonder bovenkasten doorlopend in een eetbank op maat met opbergruimte. Zo ontstonden er mooie zichtlijnen en werd de keuken verbonden met de eetkamer in een op maat gemaakt ontwerp. Hierbij werd gekozen voor mat witte kasten, een prachtig Corian keukenblad en een achterwand van verouderd koper met een rekje en planchet met inbouwverlichting. Aan de overzijde werd een keukenblok gecreëerd met een koffiecorner en inbouwapparatuur. Hierbij is bewust gekozen voor contrastwerking met zichtdelen in groen eiken. Er zijn kamerhoge kozijnen geplaatst aan de tuinzijde om optimale lichtinval te creëren en een mooi zicht op de tuin te bewerkstelligen. Een glazen entreedeur en videglas zorgen voor een open en strak karakter die aansluit bij de rest van het ontwerp. Een op maat gemaakte plantenmeubel met veel opbergruimte markeert de afscheiding tussen de living en de eetkamer en vormt een natuurlijke overgang naar het buitengroen. Het favoriete kunstwerk van de familie kreeg een prominente plaats en vormde ook mede het uitgangspunt bij de kleurkeuzes. NY BÖRJAN maakte het integrale ontwerp, verzorgde het integrale advies waaronder het materiaaladvies en begeleidde de realisatie.

                    

 

                    

 

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!